Вземете mlm бизнеса в свои ръце.

Какво е Асаи

Антиоксидант номер 1 в света

Асай, акай или асаи, антиоксидант N1, отслабване с натурален продукт

Какво е асаи/асай/акай: Асаи: (Eutrepe Olereacea / бразилски палмови зрънца). Плодовете му са малки, кръгли по размер, с лилав цвят, подобно на гроздето, но малко по-малки.Този плод има много малко целулоза. Асаи широко се използва за производството на енергизиращи напитки, предимно в Бразилия. Асаи се отглежда по долините на Амазонка. Той представлява дърво и плодовете растат в кръг.
Всяко дърво произвежда 4.3 клона, и с всеки клон събира 3-6 кг плодове. Събирането на зрелите  плодове се извършва от юли до декември.

Acai Berry е истинско съкровище сред хиляди други плодове в света. До неотдавна, той оставаше абсолютно недостъпен, скрит в бразилската джунгла. Асаи е бил известен само една малка група от местните жители на тези региони. Това съкровище е открито за света от  лекаря
Alexander Schauss – световно известен ботаник и специалист по хранене Schauss е посветил много време в изучаване Acai и оценяване на неговите качества В резултат на изследванията,които са толкова сензационни, че Schauss решава да напиша книга за асаи бери и неговите забележителните лечебни свойства.

Кой открива АСАИ? В края на 2004 г. д-р Nichlos Perricone е публикувал книга, в която  е представил 10 перфектни естествени храни , чието използване ни позволява дълъг и здравословен живот.
На първо място в списъка е асаи бери. Според автора,
въз основа на многобройни изследвания е доказано, че
асаи съдържа повече протеин от кокошите яйца, 30 пъти по-силено антиоксидантно действие от това на червеното вино и  нивото му на поддържане на добрите мастни киселини е сравнимо само с това на маслото от маслини.

Най-ценният компонент на асаи са антиоксидантите, вещества, които неутрализират действието на  свободните радикали.

Антиоксидантите, които са в  плодовете на асаи са много важни за подобряване на сърдечно – съдовата  дейност.

Отличен източник на антиоксиданти са полифенолите, а в този плод те са над 16 на брой. Антоцианините
имат силно антиоксидантно действие, както и възпрепятстват развитието на възпалителени процеси. Освен срещу  защита от съдови заболявания и ендотелна дисфункция, веществата, които се съдържат в този плод предотвратяват затлъстяването. Наличието на мастни киселини, които не могат да бъдат произведени от организима  спомагат за предотвратяване на инфаркт на миокарда, атеросклероза, астма, диабет.

Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) е индекс,който отразява способността на дадена храна да унищожи свободните радикали. С метода ORAC се измерва антиоксидантната мощност на даден продукт.
Най-мощните антиоксиданти ,съдържащи се в храните са витамините А, С,Е, флавоноиди и Б каротин.

Ненаситените мастни кисели
Снабдяват организма с енергия, подпомагат имунната система, намаляват депресията и въздействат положително въру процесите на обмяна на веществата. Немският институт по хранене в свое изследване сред 13600  участника стига до заключенията, че ненаситените мастни киселини намаляват риска от коронарни болести на сърцето, като инфарктите например.

Омега -3, -6 и -9 мастни киселини
На тях се приписват много положителни качества. Те ускоряват изгарянето на мазнините, стимулират имунната система и подобряват работата на мозъка.

Незаменимите аминокиселини включват:
- Лизин – известно е, че има антивирусен ефект. Той често се използва за борба с вирусни инфекции при настинки, както и за укрепване на имунната система.
- Аспарагинова киселина – помага за изчистване на черния дроб от токсини.
- Цистин – прочиства организма от токсините.
- Глицин – вещество, което е полезно за нормалното функциониране на централната нервна система.
- Метионин – отговаря по-специално за отстраняването на натрупаните токсини  от тъканите

Витамини
Витамин С е известен като един от най-силните антиоксиданти. Той  има невероятно добър ефект върху  имунната система. Този витамин помага в борбата срещу симптомите на астмата и превенцията срещу артероклерозата и намалява риска от усложнения, свързани с дегенерация на макулата.

Витамин Е е отговорен за регенериране на тъканите, предпазва сърцето и очите, допринася за адекватно ниво на добрия холестерин.
Витамини от групата на В (В1, В2, В3)
Бета-каротинът намалява риска от различни ракови заболявания.

Защо да приемаме сок от АСАИ?

Сокът от асаи укрепва организма и го обогатява с протеини
Протеините са основен компонент на хормоните и тъканите в организма. Храни, богати на протеини, укрепват нашите вътрешни органи, мускулите, косата, кожата и ноктите. Съдържанието на протеини в един плод асаи е повече отколкото в цяло кокоше яйце.
Почиства организма от токсини и други вредни вещества.
Aсаи от векове се използва за прочистване организма от токсични и вредни вещества.
Сокът от  асаи подпомага работата на мускулите и премахва умората.
Сместа от аминокиселини и микроелементи, които са в
асаи, значително спомага за възстановяване на енергията, особено след периоди на преумора.

Увеличаване на силата и енергията
Хранителните вещества в асаи (особено големия брой
естествени липиди), дават необходимата доза енергия, необходима за активно спортуване или просто за изпълнение на ежедневните задачи.

Премахва стреса.
Aсаи помага за регулиране на нивото на хормоните, и води до правилно
функциониране на организма в стресови  ситуации.
Свръхпроизводството на хормони  води до пренапрежение на нервната система. Само подходящото ниво на хормоните помага да се  адаптираме към стресовите  условия по-добре .

Подобрява сексуалната функция.
Противовъзпалителни и прочистващи свойства асаи помагат в борбата с безплодието, причинени от стреса, замърсената природа и срещу заболявания, причинени от наличието свободните радикали (например, различни форми на рак).

Сок със асаи подобрява ефективността на тялото.
Полезните за нашия организъм химични вещества създават синергия – повече и по-добри последствия за нашия организъм при същия обем работа. Това означава, че организмът ни работи по-ефективно без да е необходимо по-голямо усилие.

Асаи е мощно средство в  процеса срещу стареенето
Силните аксиоксиданти, които се съдържат в асаи поддържат в максимално ефективно състояние клетката, като по този начин забавят процесите на стареене.

Възпрепятства нарастването на простата
Дозата мощни антиоксиданти  е сериозно оръжие срещу
увеличаването на простатата.

Намалява болките по време на менструалния цикъл.
Сокът от асаи помога на жените, които
изпитват болки по време на менструални  цикъл.
Благодарение на богатото съдържание на калций, сок асаи подхранва лигавицата на маточната стена, и намалява болката, която е в резултат на спазми и подуване.

Съдейства за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания.
Зрънцата на асаи съдържат полифеноли, които играят ключова роля за стабилността на сърдечно-съдовата система. Полифенолите възпрепятстват производството на ендотелин, вещество, което причинява спазъм на кръвоносните съдове, като  неговото повишено образуване може да  доведе до заболяване  от атеросклероза. Полифенолите в асаи помагат кръвта да циркулира по-добре , намалява риска от запушване на  кръвоносните съдове

Понижава нивото на вредния холестерол.
Aсаи съдържа не само огромно количество антиоксиданти, но също така и други хранителни вещества като есенциални мастни киселини.
Проучванията показват, че тези мастни киселини регулират
нивото на холестерола с ниска плътност (лошия холестерол) и едновременно поддържат необходимото ниво на холестерол висока плътност (добрия холестерол). Това води до намаляване риска от различни сърдечно-съдови заболявания и инсулт.

Намалява кръвното налягане.
Благодарение фитостеролите, който се съдържа в плода асаи, може да се намалят симптомите, свързани с неправилното кръвно налягане.

Защита на кръвоносните съдове.
Aнтоцианините в  асаи защитават кръвоносните съдове (вени, артерии), като намаляват възможността от разкъсване на съдовата стена, а оттам намалява риска от тяхното увреждане.

Предпазва от увреждане на ретината.
Сокът от асаи, благодарение на свойствата си укрепва
кръвоносните съдове в ретината. Особено при
диабетна ретинопатия, която е основна
причина за слепота при диабетиците.

Регулира кръвната захар и мазнините в тялото.
Храни с ниско ниво на гликемичния индекс се препоръчват на
хората, страдащи от диабет, а също така и на здрави. Асай  е с много нисък гликемичен индекс и затова е ценна съставка на една ниско гликемична диета (намаляване на нивото на кръвната захар).

Съдейства за регулиране на телесното тегло.
Нисъкят гликемичен индекс асаи също благоприятства поддържането  на вашето тегло. Асаи помага за контролиране на апетита и намаляване чувството на глад.

Подкрепя имунната система.
Aсаи укрепва имунната система, подобрява естествените защитни сили на организма. Компонентите в асаи подобряват
имунната система, което значително увеличава защитните сили на организма срещу бактерии, вируси и вредни вещества.

Предпазва от отслабването на естествените защитни свойства на организма.
Последните проучвания показват, че бета-ситостерин в
асаи пречи на неблагоприятни последици за отслабване
имунитета и стимулира активността на левкоцитите.

Предпазва от вредното въздействие на свободните радикали.
Вредното въздействие на свободните радикали е една от основните причините за отслабване или смущения в имунната система. Клетъчно увреждане от свободните радикали е
причина за много сериозни заболявания, като болест
Алцхаймер, диабет, атеросклероза, възпаление на ставите и т.н.

Изключително ефективен срещу бактериални инфекции  вируси и бактериални гъбички.
Вирусните или гъбичните инфекции се появяват, когато някой
вирус ослаби защитата на имунната система. Сок  от асаи съдържа голямо количество хранителни вещества, които поддържат имунната система в готовност.

Има антимутагенни свойства.
Съдържащите се антиоксиданти в асаи помагат за да се
предотврати увреждане на ДНК, което води до мутации и
злокачествени трансформация. Поради това,
противодействат на вредните вещества, като например
различни мутагени и канцерогенни фактори.

Помага при храносмилането.
Aсаи подпомага храносмилането и подобрява метаболизма.

Помага в борбата с дисфункция
стомашно-чревния тракт.

Асаи, включен в хранителния режим на човека (по-специално, широк кръг от антиоксиданти), защитава и подпомага  възстановяването на долния сфинктер на хранопровода, който може да се
увреди от наличието на стомашна киселина.

Третира стомашна язва.
Антибактериалните свойства асаи играят важна роля в
премахване на враждебни бактерии, гъбички и паразити, в това число Хеликобактер пилори-бактериите, отговорни за предизвикване на заболявания на стомаха и дванадесетопръстника, които също и оказват влияние върху развитието на рак на стомаха.

Облекчава симптомите на болестта Крон
Асаи има силни противовъзпалителни свойства и може да
е важно допълнение при лечението на болестта. Асаи помага
защитата на стените на тънките черва от увреда, което всъщност  удължава техния живот.

Изглажда кожата.
Фитостеролите, които са в асаи намаляват процеса на
разрушаването на защитния слой на кожата, така че кожата става по-малко податлива на дефекти и повреди.

Предпазва от преждевременни бръчки.
Високо ниво фитостероли играят важна роля в  защита на съединителната тъкан в организма, включително основният белтък в нея – колагена. Загуба на колаген в кожата причинява
бръчки и преждевременното й стареене.

Има стягащ ефект върху кожата
Асаи съдържа химически вещества, които събират или свиват тъканите в тялото, включително и кожата. Тези вещества се използват за спиране на кървенето, за освежаване и поддържане еластичността на кожата.

Той помага в борбата срещу рака.
Антиоксидантите, които се намират в асаи неутрализират свободните радикали, преди те да увредат клетките. В резултат на това може да намали риска от някои ракови заболявания, включително рак на гърдата, рак на белия дроб, рак на кожата и рак на стомаха

Успокоява при стрес.
Благодарение на противовъзпалителните свойства на асаи се  облекчават болки , причинени от възпалителни процеси (артрит).

Може да намали риска от болестта на Алцхаймер.
Изследвания в продължение на няколко години показват, че повишаване на дозата  витамини С и Е, с които е богат сока на асаи водят до намаляване на риска  от Алцайхмер.
Последните проучвания показват, че бета-ситостерин в
асаи пречи на неблагоприятните последици от отслабване
имунитета и стимулира активността на левкоцитите.

Помага за предотвратяване на остеопорозата.
Aсаи е богат на калций, което води до повишаване на приетото от организма количество калций.
Известно е, че липсата на калций води до загуба
костна маса и общо отслабване на костите.

Подобрява зрението.
Бета-каротин и витамин С в асаи
въздействат положително върху зрението и
намаляване на риска от заболяване на очите.

Помага за поддържането на здрави зъби и венци.
Отново наличието на калций, помага емайлът на зъбите да е  бял и те да са  здрави.

Намалява симптомите на астмата.
Витамин С се съдържа в асаи и е мощен
антиоксидант, който има противовъзпалителни свойства и успокоява в случай на симптоми на астма.

Подобрява функциите на мозъка
Мастни киселини от семейство на omega 3 са
60% от състава на човешкия мозък.
Храни, богати на мастни киселини
omega 3, включително асаи, значително намаляват
вероятността от нарушено функциониране на мозъка.
Стабилизира съня
Витамини и други хранителни вещества, които се намират в плода
асаи, водят до облекчаване на стреса и подобряване на комуникацията между мозъчните клетки. По този начин се допринася за производството на невротрансмитери, като серотонин и допамин, които са  отговорни за регулиране на съня.
Подобрява общия тонус на организма
Екстрактът от асаи е богат на много важни вещества и минерали,
подхранва тялото и участва в процесите, които го защитават по-добре.

Popular Topics